Lenen zonder werk

Lenen zonder werk

Indien u geen werk heeft, een uitkering hebt of met pensioen bent is het in sommige gevallen toch mogelijk om geld te lenen. Het krediet zal wel minder hoog zijn en u zult ook moeten voldoen aan andere strenge eisen. Hebt u al andere leningen of hoge vaste lasten, dan is de kans klein dat u geld kan lenen zonder werk. Kredietverstrekkers die in de regel flexibeler zijn als het om persoonlijke leningen aankomt, zijn ABN Amro en Freo. Daar kunt u bijvoorbeeld terecht wanneer u een bijstandsuitkering hebt en een bedrag van € 10.000 wilt lenen.

Waarom geld lenen als je geen werk hebt

Het klinkt enorm risicovol: geld lenen, terwijl je geen arbeidsinkomen hebt. Dat kan het ook zijn, echter kijken de kredietverstrekkers bijzonder kritisch naar uw draagkracht. Wanneer zij achten dat u niet in staat bent de lening terug te betalen zullen ze u ook geen krediet verstrekken.

Houdt wel rekening met de hoge rente die u voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening moet betalen. Een lening kan dan wel uitkomst bieden om een financieel gat te overbruggen, de lening moet altijd worden terugbetaald. De rente ligt ook vele maar hoger, dan wanneer u geld zou storten op een spaarrekening. In 2014 kreeg men gemiddeld 1,2 tot 1,5% rente op een spaarrekening, terwijl de rente voor een persoonlijke lening 5 tot 6 keer hoger ligt. Rentepercentages van 6 of 7 % zijn heel normaal. De totale kosten voor een lening liggen dan ook beduidend hoger dan het geleende bedrag. De slogan geld lenen kost geld, is er niet voor niets. In bepaalde situaties kan het toch verstandig zijn om geld te lenen.