2.000 euro lenen

Snel 2.000 euro lenen? Kan dat?

In het kort

Ben je op zoek naar een manier om 2.000 euro te lenen? Gelukkig zijn er meerdere opties waar jij gebruik van kunt maken. Tegenwoordig kun je al binnen één dag een lening van 2.000 euro krijgen. Dit niet alleen van de bank, maar vooral van andere instanties. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om tijdelijk rood te staan. Een andere optie is om een creditcard aan te vragen bij je bank of partijen als ICS. Zoek jij een instantie die jou 2.000 euro kan lenen zonder BKR toetsing of enig gedoe? Lees vooral verder!

In dit artikel bespreken we:

2.000 euro lenen kan snel geregeld zijn, maar er komt natuurlijk wel wat bij kijken. Het is helaas niet altijd zo simpel als het invullen van een aanvraag bij een partij en wachten. Vaak moet je eerst nog andere stappen ondernemen. Zo moet je bijvoorbeeld voldoen aan bepaalde eisen, die kredietverstrekkers stellen. Dit geldt ook voor kleinere lening van 1.000 euro, 2.000 euro, 3.000 euro etc.

Daarnaast moet je niet uitgaan van slechts één kredietverstrekker. Het is belangrijk om altijd verder te kijken en meerdere partijen met elkaar te vergelijken. Ga bijvoorbeeld na welke kredietverstrekker betrouwbaar is en welke de beste voorwaarden biedt. In het ideale scenario vind je een verstrekker die ontzettend betrouwbaar is, goede voorwaarden biedt en de 2.000 euro ook nog eens snel kan storten op je rekening. Doe altijd zelf je eigen onderzoek. We snappen als geen ander dat je in sommige situaties snel 2.000 euro wil lenen, maar laat dat je niet gek maken! Blijf goed kijken naar de verschillende factoren om zo de juiste keuze te maken.

Wil je weten waar je over na moet denken voordat je een lening aanvraagt? In dit artikel nemen we je mee in alle details rondom het lenen van kleine bedragen. Lees verder en ontdek hoe jij gemakkelijk een lening van 2.000 euro kunt krijgen. Dit ook als je een uitkering hebt of een negatieve BKR toetsing hebt!

Wanneer leen je 2.000 euro?

Zelf weet je waarschijnlijk waarom je 2.000 euro wil lenen. Toch is het goed om stil te staan bij verschillende momenten waarop het gebruikelijk is om een dergelijke lening aan te vragen. Misschien heb je te maken met een noodgeval en moet je binnen een aantal dagen een rekening betalen. In dit soort gevallen kan het voorkomen dat je niet genoeg spaargeld op je rekening hebt. Een ander scenario waarin je snel 2.000 euro kunt lenen is wanneer je een auto ongeluk hebt veroorzaakt en schade hebt opgelopen. Dit kan zo een hoop kosten. Of misschien is er wel iets stuk in je huishouden, dat per direct vervangen moet worden. Ook dan kun je een lening van 2.000 euro aanvragen.

Heb je met spoed 2.000 euro nodig? Maak je niet druk! Je kunt tegenwoordig ook in minder dan 24 uur 2.000 euro gestort krijgen op je rekening.

Diverse manieren om snel 2.000 euro te lenen

Wil je 2.000 euro lenen? Dat kan deze dagen op verschillende manieren. Zo hoeft het nu niet via de bank. Je kunt ook geld lenen via andere instanties. Het kan nog steeds bij de bank, maar je hebt tegenwoordig gewoon een stuk meer opties!

Een creditcard

Creditcard, we zijn er allemaal bekend mee. Toch denken weinig mensen eraan als 2.000 euro willen lenen. Het kan zijn dat je momenteel een te laag saldo op je bankrekening hebt, maar toch een grote uitgave moet doen. Hier kun je dan een creditcard voor gebruiken. Wanneer je een creditcard aanvraagt, krijg je vaak vrij snel toegang tot de betreffende 2.000 euro waardoor je direct die grote aankoop kunt doen. Aan het einde van de maand betaal je het geleende bedrag netjes terug. Dat zonder enige stress of gedoe!

Wordt dit wel gezien als een echte lening? Gebruik maken van een creditcard is zeker een echte lening! Wanneer er een kredietverstrekker betrokken is, hebben we het vaak al snel over een lening. Natuurlijk zijn er wel degelijk verschillen als het gaat om leningen. Een reguliere lening betaal je vaak terug in termijnen. Deze termijn zijn dan verspreid over meerdere weken of maanden. Als het gaat om een lening via een creditcard betaal je het geleende bedrag altijd aan het einde van de maand terug. Zo weet de kredietverstrekker zeker dat je niet meer leent dan je kunt betalen en dat ze het geleende bedrag ook binnen no-time weer terug krijgen. Bij het aanvragen van een creditcard wordt er vooral naar je inkomen gekeken. Op basis hiervan wordt jou een limiet opgelegd. Zo kun je nooit meer lenen dan wat jij op de korte termijn weer terug kunt betalen. Ideaal voor noodgevallen dus!

Je mag op rood staan!

Ook dit vergeten veel mensen. Als je een Nederlandse bankrekening hebt, mag je in principe op rood staan. Je hoeft dan eigenlijk niet veel te doen. Rood staan houdt namelijk in dat je een negatief saldo mag hebben op je rekening. Hoe ziet dit eruit? Als jij 500 euro op je rekening hebt staan en een aankoop doet van 2.000 euro, kun je de aankoop zonder enig probleem afronden. Je kunt dus geld blijven uitgeven, hoewel je saldo onder nul zit. Zo kun je toch nog extra geld besteden om in noodgevallen niet in de problemen te komen.

Er kan een limiet bepaald worden voor het rood staan. Zo een kredietlimiet is per persoon anders. Vaak kun je dit in eerste instantie zelf instellen door in te loggen in je account, maar het kan ook voorkomen dat de bank voor je bepaald hoeveel je rood mag staan. Dit doet de bank bijvoorbeeld wanneer je inkomen niet hoog genoeg is. Sta je bekend als iemand die rekeningen niet op tijd betaald of andere financiële afspraken niet nakomt? Dan kan de bank er ook voor kiezen om jou niet toe te staan om een saldo te hebben dat lager is dan nul. In dit geval kun je dus niet rood staan.

Is je inkomen de enige voorwaarde? Nee, dat zeker niet! De bank heeft altijd nog een aantal andere voorwaarden. Zo ben je verplicht om altijd in drie maanden tijd minimaal één werkdag een positief saldo te hebben. Dat hoeft slechts 24 uur te duren. Heb je na deze 24 uur weer een negatief saldo, krijg je weer drie maanden de tijd om ervoor te zorgen dat je saldo niet meer negatief is.

Een persoonlijke lening

Gebruik jij liever geen creditcard en vind je het ook niet prettig om rood te staan? Geen zorgen! Er is nog een derde optie voor jou om een lening van 2.000 euro te krijgen. Je kunt namelijk ook 2.000 euro lenen door een persoonlijke lening aan te vragen Wat is een persoonlijke lening precies? Wanneer je een persoonlijke lening aanvraagt, leen je geld van een kredietverstrekker. Veel mensen denken dat deze kredietverstrekker altijd een bank moet zijn. Niets is minder waar! Je kunt een persoonlijke lening ook aanvragen via andere kredietverstrekkers. Vaak kun je ze vinden door simpelweg een zoekopdracht in Google te doen.

De beste kredietverstrekkers van 2023:

 • ABN Amro
 • Dutch Finance
 • Nationale Nederlanden
 • Santander
 • Qander
 • Defam
 • Directa
 • Freo
 • Lender-Spender
 • BNP Paribas

Is een persoonlijke lening dan niet hetzelfde als het gebruiken van een creditcard of het hebben van een negatief saldo? Een persoonlijke lening is wel degelijk anders! Bij een persoonlijke lening is het zo dat je het geleende vaak in termijnen terug kan betalen. Als je 2.000 euro leent d.m.v. een persoonlijke lening, kan het dus zijn dat je elke maand 200 euro moet betalen om het geleende bedrag weer terug te betalen. Een ander verschil is dat je bij een persoonlijke lening een bedrag op je rekening gestort krijgt. Terwijl je bij het rood staan niets ontvangt op je rekening. Bij het gebruiken van een creditcard, staat er vaak geld een pas. Elke keer dat je betaald, leen je meer geld van de bank of andere kredietverstrekker.

Als je een persoonlijke lening aanvraagt, krijg je de 2.000 euro niet zomaar gestort op je rekening. Vooraf wordt er door de kredietverstrekker vastgesteld hoe hoog de lening maximaal mag zijn en wat het termijnbedrag wordt. Pas wanneer dit duidelijk is afgesproken tussen beiden partijen. Zodra dit allemaal rond is, ontvang jij je 2.000 euro.

Er is één laatste voorwaarde verbonden aan het lenen van €2.000 euro. De kredietverstrekker zal ook kijken naar jouw financiële verleden. Om na te gaan of jij betrouwbaar genoeg bent om 2.000 euro aan te lenen, controleert een kredietverstrekker hoe jouw financiële verleden eruit heeft gezien. Dit doen ze aan de hand een BKR toetsing. In Nederland wordt er namelijk bijgehouden of je alle leningen die je hebt gehad, altijd netjes afbetaald hebt. Heb je nooit achterstanden gehad en is alles altijd netjes afbetaald? Dan zul je geen BKR registratie hebben en kun je gerust snel 2.000 euro lenen. Heb jij een negatieve BKR? Dan is de kans aanwezig dat een kredietverstrekker je aanvraag weigert. Betekent dit dat je met een negatief BKR of geen geld kunt lenen? Dat kan gelukkig nog wel. Het is alleen iets ingewikkelder. We leggen het je later in dit artikel uit.

Wat is belangrijk bij een lening van 2.000 euro?

Zoals je waarschijnlijk al uit dit artikel hebt kunnen opmaken, komt er toch heel wat kijken wanneer je een lening wil aanvragen. Je zou denken dat het gemakkelijk zou moeten gaat, aangezien het gaat om een kleiner bedrag. Toch zijn er een aantal voorwaarden waar men eerst aan moet voldoen. Voordat je een dergelijke lening aan kunt vragen, moet er nog het een en ander gecheckt worden. Niet alleen door de kredietverstrekkers, maar ook door jou zelf. Zo moet je nadenken over de wijze waarop je het geleende bedrag terug gaat betalen. Dat dan ook nog op tijd! Dit is slechts een klein voorbeeld. Er zijn een stuk meer zaken waar je bij stil moet staan, voordat je de 2.000 euro in handen kunt nemen. We hebben de belangrijkste zaken voor je onder elkaar gezet.

Wat verdien je en wat geef je uit?

Wanneer je een lening van 2.000 euro aanvraagt, kan het zijn dat er enige haast bij zit voor jou. Misschien moet je met spoed een aankoop doen. Dit neemt neemt nog niet weg van het feit dat je wat voorwerk moet doen voordat je een lening aanvraagt. Op deze manier bescherm je vooral jezelf tegen vervelende en onverwachte situaties.

Het is bijvoorbeeld van belang dat je eerst nagaat wat jij kunt betalen. Het gaat namelijk niet alleen om het bedrag dat je nu nodig hebt. Je moet ook aan de toekomst denken. De 2.000 euro, die je straks gaat lenen, zal ook weer terugbetaald moeten worden aan de verstrekker. De vraag is dan nog maar net of je het wel terug kunt betalen. Voorkom dat je later een hoop ellende meemaakt en reken nu al goed uit welk bedrag je maandelijks kunt aflossen. Dit kun je gemakkelijk doen door te kijken naar je inkomsten en vervolgens ook je uitkomsten. Komt er meer binnen dan dat eruit gaat? Dan heb je aan het einde van elke maand dus nog geld over. Met dit geld moet het voor jou mogelijk zijn om het maandelijkse termijnbedrag. Houd je hier genoeg geld voor over? Dan kun je stellen dat je genoeg verdient voor de betreffende lening. Merk je, na het bekijken van je inkomsten en uitgaven, dat je toch niet helemaal uitkomt aan het einde van de maand. Vraag dan juist geen lening aan om in de toekomst een hoop gedoe te voorkomen. Je zou namelijk ook geen Netflix account nemen als je weet dat je het geld er niet voor hebt. Hoe leuk Netflix of die extra 2.000 euro ook kunnen zijn. Bekijk je eigen financiële situatie goed en ga hier goed mee om!

Altijd even vergelijken!

Nu je weet of je de lening straks wel of niet kunt afbetalen, is het moment aangebroken om daadwerkelijk op zoek te gaan naar verschillende kredietverstrekkers, die jou snel 2.000 euro kunnen en willen lenen. Doe je een aanvraag en wordt je aanvraag binnen no-time al aanvaard? Fantastisch! Zorg er toch voor dat je het niet houdt bij deze ene kredietverstrekker. Je kunt gerust een tweede, derde of vierde aanvraag doen. Zo kun je achteraf kijken naar alle voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers. Misschien is de kredietverstrekker die je als eerste vond helemaal niet betrouwbaar? Of misschien hebben andere partijen simpelweg gunstigere voorwaarden? Zet het allemaal op een rij, zodat je de juiste keuze kunt maken. Het kost even wat tijd, maar zo weet je wel zeker dat je straks een lening afsluit, die precies goed voor je is.

Addertjes onder het gras

Een lening van 2.000 euro afsluiten is een serieuze zaak. Daarom is het van belang dat je alle voorwaarden goed doorleest. Normaal gesproken lees je de voorwaarden van een bedrijf, zoals vrijwel iedereen, waarschijnlijk nooit door. Je klikt gewoon op ‘accepteren’ of ‘akkoord’ en gaat weer verder. Als het gaat om het lenen van geld, is dit precies wat je niet moet doen. De voorwaarden die verbonden zijn aan je lening kunnen uiteindelijk een grote impact hebben op je dagelijkse leven. Want wat nu als er in de voorwaarden staat dat je het geleende bedrijf binnen 7 dagen terug moet betalen? Als je dit niet hebt gelezen, ben je niet op de hoogte van dit belangrijke stuk informatie. Is een terugbetaling van 7 dagen te vroeg voor jou? Kies dan een andere kredietverstrekker.

Door de voorwaarden goed door te lezen, weet je precies waar je mee akkoord gaat en kom je later niet voor verrassingen te staan! Er hoeft niet altijd een addertje onder het gras te zitten, maar lees de voorwaarden toch altijd even door.

Snel 2.000 euro lenen met spoed zonder BKR toetsing of gedoe

Snel 2.000 euro lenen met spoed? Dat kan! In Nederland heb je verschillende manieren waarop je op de korte termijn al 2.000 euro kunt lenen. Dringend geld nodig hebben, is iets wat veel mensen overkomt. Niets is vervelender dan geconfronteerd worden het feit dat je te weinig geld hebt om bepaalde zaken te regelen. Vooral als er ook nog enige haast bij komt kijken. Er is gelukkig nog hoop. Ook jij kunt namelijk 2.000 euro lenen, zonder enig gedoe. Zelfs als je een uitkering hebt! Ook zijn er genoeg kredietverstrekkers die je 2.000 euro lenen zonder BKR toetsing.

Je kunt er voor kiezen om een ‘normale’ lening aan te vragen. Het nadeel hiervan is alleen dat je het geld vaak niet met spoed krijgt. Daarnaast zijn er vaak een hoop voorwaarden waar je aan moet voldoen. Er zijn gelukkig nog meer opties! Zo kun je bijvoorbeeld een speciale soort lening aanvragen bij een verstrekker. Dan hebben we het specifiek over een minilening. Een minilening is een lening waarbij je 100 euro tot 2.500 euro kunt lenen. Bij sommige verstrekkers kun je het geleende bedrag zelfs maandelijks aflossen. Heb negatieve BKR notering? Dan zou je denken dat je helemaal niets kunt lenen. Niets is minder waar! Je komt namelijk wel in aanmerking voor een minilening. Vaak is er namelijk geen sprake van een BKR toetsing. Ook jij kunt dus snel termijn 2.000 euro lenen!

Snel 2.000 euro lenen met uitkering

“Kan ik geld lenen met een uitkering?” Het korte antwoord: ja, dat kan. Toch moet je er niet altijd vanuit gaan dat elke kredietverstrekker je aanvraag voor een lening van 2.000 euro zal accepteren. Je moet je voorstellen dat kredietverstrekkers, bij het goedkeuren van een lening, zeker willen weten dat het geleende bedrag ook weer terug betaald wordt. Hierbij is jouw inkomen een belangrijke factor. Als je geen vast inkomen hebt, is het voor en kredietverstrekker ontzettend moeilijk om te controleren of jij de lening op de lange termijn kunt aflossen. Geld lenen aan mensen zonder vast inkomen, wordt vaak dus gezien als een risico. Toch zijn er een aantal gevallen waarin je wel 2.000 euro kunt lenen met een uitkering.

Je kunt wél 2.000 euro lenen met een uitkering:

 • De looptijd van jouw uitkering is langer dan de looptijd van de lening.
 • Je hebt een WAO, AOW of WIA IVA uitkering, die niet opnieuw gekeurd wordt. In dit geval wordt je inkomen volledig meegenomen bij de aanvraag van je lening.
 • Heb je een vast inkomen vanuit je uitkering? Dan is de kans groter dat je de 2.000 euro kunt lenen.
 • Je hebt een Wajong uitkering en hebt een partner met een vast dienstverband. Heeft jouw partner een vaste baan? Dan kun je in aanmerking komen om geld te lenen bij een verstrekker.

Je kunt géén 2.000 euro lenen met een uitkering:

 • Je hebt een WW uitkering. Een WW uitkering heeft een maximale looptijd van 24 maanden. Vaak is het dan onmogelijk om een lening af te betalen en ook nog overige persoonlijke kosten te betalen.
 • Je hebt een WWB uitkering (bijstandsuitkering). In dit geval kun helemaal geen geld lenen. Aangezien je inkomen 70 tot 100% van het minimumloon is, is je inkomen te laag om de hoge kosten van een lening te betalen.

Snel 2.000 euro lenen? Er zijn genoeg opties!

Wil je snel 2.000 euro lenen? Daar zijn tegenwoordig een hoop opties voor. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je eigen bankrekening te gebruiken en rood te staan. Je hoeft er alleen voor te zorgen dan je gedurende één werkdag in drie maanden tijd een positief saldo hebt. Je kunt er ook voor kiezen om een creditcard aan te vragen. Dit kan bij een bank of bij andere instanties. Wel moet je het geleende bedrag aan het einde van de maand weer terugbetalen. Een andere optie is om een persoonlijke lening aan te vragen.

Wil je 2.000 euro lenen zonder BKR toetsing? Dan kun je kijken naar een minilening. Daar kom je al snel voor in aanmerking. Of misschien wil jij juist 2.000 euro lenen met een uitkering? Dat is vaak een stuk lastiger, maar ook dit is mogelijk. Weet je niet meer wat de voorwaarden ook alweer waren? Lees het terug in dit artikel!

Snel 2.000 euro lenen? Zolang jij voldoet aan de voorwaarden van kredietverstrekkers zal het allemaal erg snel gaan!

Gerelateerde artikelen

Ontdek de geheime tips voor de beste en goedkoopste verzekeringen

Geheime tips voor het vinden van de beste en goedkoopste verzekeringen

Geld lenen als bedrijf: waar moet je op letten?

Geld lenen als bedrijf: Waar moet je op letten?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.